Intake dier met chip

Als u afstand wilt nemen van uw dier nemen wij graag het dier op in ons asiel mits er plek is. Wij gaan graag samen met u (alleen vinden wij ook geen enkel probleem) op zoek naar een mooi nieuw huisje voor uw dier. Vóórdat het dier bij ons in de opvang terechtkomt gaan wij met u een gesprek aan over wat de geschiedenis en het karakter van de hond is. Vervolgens zal het dier bij de lokale dierenarts op onze kosten gecontroleerd worden op gezondheid. Zodra het dier gezond is verklaard zal uw hond of kat voor 1 week in onze quarantaineruimte blijven: de reden dat wij dit doen is dat wij wekelijks zeer veel dieren binnenkrijgen en wij graag voorzichtig willen omgaan met de gezondheid van alle dieren om enige ziekteverspreiding te voorkomen. Na deze week zal het dier in het honden- of kattenpension terechtkomen en zullen wij door middel van de volgende handelingen een goed baasje voor het dier vinden:

1. Een persoon belt of mailt en vertelt dat hij of zij geïnteresseerd is in het dier;

2. Wij laten het persoon langskomen om een eerste ontmoeting in het asiel te laten plaatsvinden waarbij wij erg letten op de eerste reactie van het dier en hoe de geïnteresseerde zich gedraagt;

3. Op de dag van de eerste kennismaking gaan wij een gesprek aan met de geïnteresseerde. In dit gesprek bespreken we het doel waarmee hij/zij de hond/kat wilt gaan houden, of hij/zij al enige ervaring heeft met honden/katten, in welke situatie de hond/kat bij hem/haar terecht zal komen (qua huisvesting) en wat de geïnteresseerde denkt dat de dagelijkse handelingen bij deze hond/kat zullen betekenen;

4. Na het gesprek zullen wij op bezoek komen bij de geïnteresseerde om te zien waar de hond/kat eventueel zal geplaatst worden. We nemen ook gelijk de hond/kat mee om te zien hoe die zich op deze plek voelt;

5. Als alles in orde lijkt te zijn zullen wij contact met u opnemen om te vragen of u met dit nieuwe baasje akkoord gaat. Indien gewild, is het mogelijk om de contactgegevens tussen uw en het nieuwe baasje uit te wisselen.

 

In ons asiel schudden wij alle brokken en huisvesting natuurlijk niet uit onze mouw. Indien u uw hond bij ons wilt plaatsen om een nieuw huisje te zoeken, verrekenen wij een bedrag van 70 euro.

 

Intake zwerfdier

Ook in Nederland hebben we nog steeds veel last van dieren die worden achtergelaten, of gevallen zoals zogenaamde ''boerderijkatjes''. Echter hebben deze dieren ook recht op een goed leven en vangen wij ze graag op om een thuis voor ze te zoeken! 

Zodra er een dier binnenkomt die als zwerfdier omschreven staat, laten wij eerst landelijk een melding rondgaan met het bericht dat dit dier gevonden is, en of er eventueel een huidige eigenaar naar zijn/haar dier op zoek is. De eigenaar zal 2 weken krijgen om zich te melden en het dier in ontvangst te nemen. Na deze 2 weken zullen wij het dier als ''bevestigd zwerfdier'' in ons systeem zetten. 

Omdat een zwerfdier erg kan zijn blootgesteld aan allerlei ziekteverwekkers en omdat het eventueel niet gevaccineerd enzovoort kan zijn, zetten wij het dier eerst 2 weken in volledige quarantaine. De verzorgers zullen met beschermde kleding in de quarantaineruimte gaan en zich ''douchen'' zodra ze eruit komen. Na deze 2 weken wordt het dier volledig gecontroleerd door de lokale dierenarts en zal het dier eventueel de nodige vaccinaties enzovoort krijgen. 

Nadat het dier volledig gezond is, gaan wij eerst 1 tot 2 weken de tijd nemen om zelf met het dier en zijn/haar karakter kennis te maken, zodat wij kunnen besluiten wat het beste baasje voor hem/haar zal zijn. Vervolgens zal het gehele proces zowel hetzelfde verlopen als bij de intake van een hond/kat die vanaf een baasje komt (zie hierboven). 

 

Het adopteren van een hond of kat kost het volgende:

- Puppy: 200 euro;

- Hond vanaf 1 jaar: 150 euro;

- Kitten: 150 euro;

- Kat: 100 euro

 

  Houd er rekening mee dat de volgende vaccinaties verplicht zijn. Zonder deze vaccinaties kunnen wij uw hond of kat helaas niet aannemen.

 

 

Verplichte vaccinaties hond (Dierenarts van Kessel):

Let op! De neusdruppel voor de kennelhoest is bij ons altijd verplicht in verband met het verhoogde risico door de vele (zwerf)dieren die in ons asiel aanwezig zijn!

 

Verplichte vaccinaties kat (Dierenkliniek de Kempen):

Bij ons is het verplicht dat de dieren in ons asiel goed ontwormd zijn. In de onderstaande tabel kunt u zien hoe vaak de dieren ontwormd moeten worden:

(Caressa)

 

Hoe voeden wij?:

Vraag krijgen wij de vraag op welk tijdstip wij voeren, welk voer wij gebruiken, enzovoort. In het onderstaande kopje tekst zullen wij veelgestelde vragen beantwoorden rondom het onderwerp voeding in ons asiel. Is u na het lezen nog steeds iets niet duidelijk? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Welk voer gebruiken jullie in het asiel?

In het asiel gebruiken wij voor hond én kat de gewone brokken van het merk Prins. Op de pagina 'voeding bij uw hond' en 'voeding bij uw kat' gebruiken wij als voorbeelden de brokken die wij in ons asiel ook hanteren. Indien er een bijzondere gezondskwestie bij een hond of kat is, zoals artrose of nierproblemen, zullen wij hier de voeding voor deze hond of kat indien mogelijk op aanpassen: wij zullen nooit gebruik maken van natvoer en dus in deze gevallen blijven wij ook altijd nog op droogvoer (gewone brokken). Wij geven deze ''gewone brokken'' omdat voor ons idee dit het meest volledige voer is: dus dat de voedingsbehoefte van de honden het meeste wordt volbracht. En naar ons idee zien wij ook de minste allergische reacties op dit soort brok. 

 

Ik wil mijn dier naar het asiel brengen om af te staan. Mag ik wel mijn laatste voorraad voeding aan jullie geven, om dit op te maken?

Helaas nemen wij geen andere voeding aan dan die wij hier in ons asiel gebruiken. Omdat in ons asiel een eventuele besmettingsrisico hoger is, dan elders zoals thuis, willen wij alleen ons voer aan de dieren toedienen.

 

Hoe vaak op een dag en op welke tijdstippen voeren jullie?

De volwassen en senioren honden en katten worden 2 x per dag gevoerd. 's morgens om 08.00 uur krijgen de dieren de eerste portie. Hierna kunnen ze even hun eten laten zakken waarna ze genoeg energie hebben om lekker te gaan spelen. In de avond wordt om 20.00 uur het 2e portie voer gegeven. Puppy's krijgen in de middag nog een extra portie voer, rond 12.00 uur.

 

Hoe groot zijn jullie porties?

Op de pagina 'voeding bij uw hond' en 'voeding bij uw kat' tonen wij een voedingstabel die van Prins afkomt. Deze doseringen gebruiken wij ook in het asiel. Wilt u de hoeveelheid voer weten bij bijvoorbeeld een speciaal soort voeding bij nierkwalen? Dan verwijzen wij u graag door naar de voedingswijzer op de website van Prins.